Energieffektivisering av handelsträdgåd gav 70% energibesparing enligt oberoende studie utförd av Linköpings Universitet

Utredning av energisystem, installation av avfuktare för att återvinna ånga som annars släpptes ut över taket.

Problem

Kund hade för höga energikostnader och problem med för fuktig miljö i sina växthus. Pga av detta måste fukt, och där med värme, ventileras ut och kall torr luft släppas in, vilket i sin tur kräver ytterligare uppvärmning.

Lösning

Genom att installera AGAM avfuktare återvinns energin i den fuktiga luften samtidigt som luften avfuktas. Tack vare detta behöver kund inte längre öppna sina luckor i taket och släppa ut värdefull värme.

Resultat

71% lägre energiförbrukning i de växthus där AGAM installerats samt ett gynsammare klimat och lägre kassation av blommor. Den direkta vinsten i energibesparing återbetalar hela investeringen på ett par år. Den minskade kassationsvolymen har ett ännu större värde för kund och ger effekt direkt på sista raden.

 

Kund

KG Hanssons Handelsträdgård, Billeberga

Projekt

Energieffektivisering av Handelsträdgård.

Kundnytta

71% energibesparing och utöver det betydande kvalitetshöjning av blommor med lägre kassationer som en följd av en gynsammare fuktighetsgrad.

Utfall / Återköp / Kundnöjdhet

Mycket nöjd.

“Det är extra roligt när en kund vill sänka energikostnaden och vi inte enbart lyckas sänka kostnaden men också öka intäkten genom lägre kassationer och därmed fler högkvalitativa tulpaner till salu. Vår lösning har nu blivit uppmärksammad och vi är övertygade att AGAM kommer installeras runt om i många växthus i landet.”

Anders Karlsson, Swede Energy

CASEANSVARIG

Anders Karlsson

Rickard Lantz

FLER CASE

Läs om fler lyckade uppdrag från Swede Energy.

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.