Så löste vi problemet:

Swede Energy designade en anläggning för optimerad avkastning.

Vi valde att montera Jinko 320W-paneler för att få upp effekt på begränsad yta. Panelerna som är en av världens mest tillverkade paneler har en god effektgaranti. Till det svagt lutande pappunderlaget valde vi en monteringsställning från Aerocompact. Ställningen kräver ingen håltagning i taket, vilket minskar risken för skador. Växelriktarna kommer från tyska Kostal.

Utöver installationen rekommenderade Swede Energy att säkra ner till 100 Amp huvudsäkring för att kunna bli en mikroproducent och få del av skattesubventionen på 60 öre/kWh utöver de 60 öre/kWh som de får från Telge Energi. Genom att säkra ner blev det en mindre kostnad vad avser huvudsäkringen, samt att lönsamheten gick ifrån 8% till 12% då de nu kunde sälja vidare överskottsproduktionen i anläggningen.

Visste du att
  • Tyskland producerar 35 ggr mer solkraft per capita än vad Sverige gör
  • Fram till 2020 kan du ta del av 2,5 miljarder i investeringsstöd
  • Din anläggning betalar av sig på ca 10 år
3 Kritiska frågor
  • Har du begärt en produktionsberäkning optimerad utifrån fastighetens elförbrukning?
  • Är leverantören teknikoberoende och väljer bäst komponenter för ditt projekt?
  • Har leverantören funktionsgaranti, till exempel enligt ABT06?
FAKTA
TÄMJ SOLEN MED SWEDE ENERGY

Boka rådgivning

Vi på Swede Energy brinner för att lära ut hur man smartast tar tillvara på solens enorma krafter. Låt oss berätta mer om dina förutsättningar för en ekonomisk och klimatsmart investering. Så att du också kan tämja solen i 30 år.

BOKA RÅDGIVNING