Så löste vi problemet:

Swede Energy designade en anläggning för optimerad avkastning.

Vi valde att montera Jinko 320W-paneler för att få upp effekt på begränsad yta. Panelerna som är en av världens mest tillverkade paneler har en god effektgaranti. Till det svagt lutande pappunderlaget valde vi en monteringsställning från Aerocompact. Ställningen kräver ingen håltagning i taket, vilket minskar risken för skador. Växelriktarna kommer från tyska Kostal.

Utöver installationen rekommenderade Swede Energy att säkra ner till 100 Amp huvudsäkring för att kunna bli en mikroproducent och få del av skattesubventionen på 60 öre/kWh utöver de 60 öre/kWh som de får från Telge Energi. Genom att säkra ner blev det en mindre kostnad vad avser huvudsäkringen, samt att lönsamheten gick ifrån 8% till 12% då de nu kunde sälja vidare överskottsproduktionen i anläggningen.

Visste du att
3 Kritiska frågor
FAKTA
TÄMJ SOLEN MED SWEDE ENERGY

Få fri rådgivning

Vi på Swede Energy brinner för att lära ut hur man smartast tar tillvara på solens enorma krafter. Våra ingenjörer kan hjälpa dig att beräkna hur mycket solenergi ni skulle kunna fånga in på ert tak. Hör bara av dig med en tid när det passar dig att prata, så återkommer vi. Så att du också kan tämja solen i 30 år.

BOKA FRI RÅDGIVNING